petak, 11. svibnja 2018.

MOJ DANAŠNJI RUČAK JEDNOSTAVAN I UKUSAN DOBAR I KADA SE OHLADI A MUŽU POSEBNO DRAG


Sastojci
500 g tankih kora za pitu
250 g punomasnog sira
2 jajeta




malo ulja
i jos oko 1 dl ulja za przenje

Priprema
Umutiti jaja sa sirom u penastu masu.
Ako nije dovoljno kompaktna i spremna za
premazivanje kora, dodati malo ulja.
Kore za pitu preseci po duzini na pola i filovati ih.




Premazati koru celom duzinom filom od sira,
saviti krajeve da ne curi fil i smotati kao rolnicu.
Zagrejati ulje i prziti pituljice sa obe strane da budu rumene.
Posluziti uz jogurt.
Ako nećete da ih pržite u ulju postupite ovako:
Filom premazati celu koru, smotati je u štrudlicu, pa uviti u krug. Redjati u uljem podmazan pleh, po vrhu premazati filom i peći na 200 stepeni do rumene boje.

0 komentari:

Objavi komentar