nedjelja, 10. lipnja 2018.

RAFAELO MAFINI NEĆETE SE POKAJATI AKO IH NAPRAVITE

Posted by AFAN on lipnja 10, 2018 | No comments

Sastojci  
175gr maslaca
225gr šećera
2 jaja
1 kašičica ekstrakta vanile
225gr brašna
2 kašičice praška za pecivo
500ml jogurta (ovo variram od veličine jaja, nekada će vam trebati i manje)
100gr kokosa
2 gotovo kupljena pudinga od vanile (230gr), vi možete da kupite i puding iz kesice pa da ga napravite, ili da napravite i svoj domaći puding)
*50gr istopljene bijele čokolade (ja je nisam stavljala sada ali mislim da bi se baš fino uklopila)
ZA TOPING


200gr šećera u prahu
2 kašike iscjeđenog soka limuna (1 manji limun)
1 kašičica vruće vode
ZA DEKORACIJU
50gr kokosa

Priprema
Zagrijte rernu na 200C (180C ako stavljate na ventilator, ili na gas 6). Stavite papirne košarice za mafine u kalup. Meni je od ove smjese ispalo 16 mafina.
Mekani maslac mikserom umutite sa šećerom u veliku zdjelu dok ne postane svjetao i mekan.
Dodajte jaja i ekstrakt vanile, i mutite.
Prosijte zatim brašno sa praškom za pecivom i nježno umutite u gore pripremljenu smjesu dodavajući naizmjenično brašno i jogurt, dok sve nije dobro izmješano. Zatim dodajte kokos. Količinu jogurta prilagodite sebi, treba da dobijete smjesu tako da može sama da vam sklizne sa kašikice kada je okrenete sa strane.
Kašikom stavite smjesu u košarice za mafine, i pecite oko 15-20min dok ne pozlate i čačkalica izađe suva kada je probodete kroz mafin. Ostavite u kalupu još jedno 5 min, i zatim ostavite da se ohlade.


Kada su se dovoljno prohladili, nožem napravite kružić oko sredine mafina, i onda kašičicom izdubite tu sredinu i stavite je sa strane. Napunite mafine sa pudingom (ili pola sa pudingom a pola sa istopljenom bijelom čokoladom) i od smjese koju ste izvadili iz mafina, sredinu pomaknete (pojedete :D a ostavite kapicu tj, gornji dio i stavite ga opet na mafin, tako da zatvorite puding da ne može da iscuri napolje.
Kada su svi mafini napunjeni, pravimo toping. Toping se pravi tako što u jednu zdjelu stavite šećer u prahu, i postepeno dodajete limunov sok i vodu. Zatim sve promješajte dok se ne sjedini.
Stavite kašičicom malo icinga (tako se zove pravilno ovaj toping sa šećerom u prahu) na vrh svakog mafinčića i onda nožem izjednačite tako da prekrije cijelu gornju površinu. Zatim, da bi ukrasili i pridodali tom raffaello ukusu, pospite sa kokosom preko i ostavite da odstoje.
Posluživanje
Preporučujem da se mafini služe sa tanjirićem i kašikicom, jer će možda puding da curi kada ga zagrizete, ali ahh te milineee. :)

0 komentari:

Objavi komentar