četvrtak, 21. lipnja 2018.

LAGANA PITA SA VIŠNJAMA KOJU BI MOGLA JESTI SVAKI DAN


Sastojci
tijesto;
6 dag masti
6 dag margarina
4 v.ž hladne vode
malo soli
1 v.ž šećera
25 dag glatkoga brašna


nadjev;
4 žutanjka
10 dag šećera
5 dag glatkoga brašna
1 v.ž škrobnoga brašna
2 vanilin šećera
600 ml mlijeka
oko 50 dag grožđa crnog ili bijelog
preljev;
1 svijetli preljev za torte
2 v.ž šećera
2,5 dcl vode

Priprema
Miješati mast i margarin pa dodati vodu.Miješati dok se ne dobije pjenasta smjesa.Postepeno dodavati sol,šećer i brašno.Umijesiti glatko tijesto.Tijesto rastanjiti i njime obložiti okrugli kalup za pite,izbosti ga vilicom.Peći na 180 stupnjeva oko 20 -25 minuta(pazite da vam ne posmeđi).Ohladite i za to vrijeme skuhajte kremu.


Istući žutanjke s šećerom,dodati brašno,škrobno brašno,vanilin šećer i malo mlijeka.Preostalo mlijeko stavite da zakipi,pa ukuhajte pripremljenu smjesu.Kuhati uz neprekidno miješanje dok se ne zgusne.Ohladiti.
Hladnu koru nadjenuti hladnom kremom(koju izmiksate da bude glatka).Odozgo poslagati zrna grožđa.Preljev za torte pripremiti prema uputi na vrećici i njime preliti pitu.Ohladiti prije posluživanja.

0 komentari:

Objavi komentar