nedjelja, 24. lipnja 2018.

FRANCUSKA SVILENA TORTA: KREMASTI DESERT NEVEROVATNOG UKUSA


SASTOJCI:
Za koru:
185 g krekera
1/4 šolje šećera
pola kašičice cimeta
6 kašika putera


1/4 šolje vode
Za krem:
110 g čokolade za kuvanje
kašičica čistog ekstrakta vanile
kašičica espreso praha
šolja rashlađene slatke pavlake
70 g putera
šolja šećera
3 jajeta

PRIPREMA:
Krekere dobro izmrvite – trebalo bi da dobijete 2 šolje mrvica. Otopljeni puter dodajte krekerima, ubacite i šećer i cimet i dobro izmiješajte.
Ukoliko je potrebno dodajte vode. Smjesa treba da je kompaktna – da se ne raspada kada je stisnete u šaci.
Obložite okruglu tepsiju (prečnika oko 23 cm) smjesom i stavite je da se peče u prethodno zagrijanu rernu na 190 stepeni. Pecite 8 do 10 minuta, pa ostavite sa strane da se ohladi.
Pripremite krem:


Otopite čokoladu na šporetu na srednjoj temperaturi, umiješajte vanilu i espreso prah, pa ostavite sa strane da se ohladi.
POPULARNO:  KEKS TORTA BEZ PEČENJA, SAMO SLAŽI I MAŽI
U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrstu smjesu. Pokrijte i stavite u frižider.
Mutite puter mikserom minut-dva, dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne dobijete izdašnu smjesu, 3 do 5 minuta.
U to sve ubacite i rashlađenu otopljenu čokoladnu smjesu, nastavite da mutite, dodajte u to 2 jajeta i sve mutite 3 minuta na srednjoj jačini.
Ubacite još jedno jaje i mutite još 3 minuta dok ne dobijete svilenu smjesu.
Rashlađenu, izmućenu slatku pavlaku dodajte čokoladnoj smjesi, sve lagano sjedinite kašikom.
Dobijeni pjenasti krem rasporedite preko kore. Sve stavite u frižider na najmanje 2 sata, a poželjno je i preko noći.
Sljedećeg dana ukrasite sa malo šlaga i spremna je za služenje.
Izvor: magazinnina.me

0 komentari:

Objavi komentar