utorak, 24. travnja 2018.

ŠARENA OBLATNA ….jednostavan i ukusan kolač bez pečenja.

Posted by AFAN on travnja 24, 2018 | No comments
Image result for ŠARENA OBLATNA: Jednostavan i ukusan kolač bez pečenja
Sastojci
– 6jaja-odvojiti zumanjke od bjelanjaka
– 24 zlice secera(sitnog)
– 2vanilije,ako zelite radi boljeg ukusa
– 1maslac(250gr)
– 150gr mljevenih oraha
– 100gr mljevenog petit keksa
– 100gr cokolade
– 1 oblatna(cijelo,manje pakovanje)
– limunovog soka(2 zlice)
Cokolada za premazivanje


– 400gr cokolade za kuhanje
– 200ml slatkog vrhnja

Priprema
ZUTI fil
1 maslac
12 zlica secera
2 vanilije, limunov sok
6 zumanjaka
Sve sastojke(osim maslaca,njega dodajemo zadnjeg u prohladeni fil) stavimo u zdjelu i dobro umutimo, nad parom.
Ostavimo na stranu dok pripremimo drugi fil/kremu.
TAMNI fil/krema
6 bjelanjaka
12 zlica secera
150 gr mljevenog keksa
100 gr mljevenih oraha
100gr cokolade(otopiti na pari)
Bjelanjke umutiti sa secerom, dodati keks,
orahe i otopljenu cokoladu.
Kada smo pripremili filove/kreme, pocnemo sa
premazivanjem oblatne.
Jedan list oblatne premazemo zutom kremom, pokrijemo drugim
listom oblatne,


pa premazemo tamnom kremom i sve tako dok se ne utrosi sav fil.
Treba da bude dva sloja zute boje i dva sloja tamne boje.
Pritisnuti tacnom(velicine oblatne)i staviti nesto tesko da se listovi spoje.
Oblatnu mozete ostaviti i bez cokolade, samo je izrezati.
Ja je isjecem po duzini na tri djela i premazujem
otopljenom cokoladom
COKOLADA ZA PREMAZIVANJE
400gr cokolade za kuhanje
200ml slatkog vrhnja
To stavim u zdjelicu na paru i kada se cokolada
otopi, lagano promijesam, da dobijem homogenu
otopinu koja se lagano premazuje preko oblatne.
Ovako pripremljenom cokoladom, mogu se glazirati kolaci.
Cokolada se stegne, ali se lagano reze i ukusna je..
Posluživanje
U zuti fil se mogu nasjeckati zele bombone !!

0 komentari:

Objavi komentar