utorak, 24. travnja 2018.

PRIČA JE RASPLAKALA CIJELU REGIJU: Hitnu pomoć su pozvali u školu, niko nije bio spreman na ono što ih je dočekalo

Image result for hitna kragujevac
Maja Paunović, zdravstvena radnica iz Kragujevca, na svom Facebook profilu podijelila je priču o maloljetnim djevojčicama čija majka boluje od teške bolesti, zbog čega ih je otac napustio, pa su sad prepuštene same sebi.
“Ne pišem o poslu jer u hitnoj službi ima svega osim lijepih stvari – točnije ima ponekad, ali sve manje i rjeđe’, ovako je počela priču o traumi koju je ovih dana doživjela na svom radnom mjestu.


U toku njene smjene, ekipa hitne pomoći otišla je na teren u osnovnu školu, iz koje im je javljeno da se djevojčica od 14 godina onesvijestila na satu tjelesnog odgoja.
Plaču obje, okrećem glavu na stranu, jer shvaćam da mi idu suze, plačem, gledam da me ne vide, neugodno mi je zbog posla koji radim, priberem se, osmjehnem. Pitamo sestru da li je jela, a ona kaže: ‘Neka, dobro je meni, nema veze, mogu ja ne jesti, pomozite sestri’. Ugrizem se za usnu da mi ne krenu suze opet.
Socijalna služba, sve ustanove, nisu našle za shodno pomoći ovoj obitelji. Pitam se za šta su ova djeca kriva: za bolest majke, za nesavjesnog oca ili za državu koja je neuređena toliko da za ovakve nitko ne haje?!


Da li možemo ovako raditi sa djecom, kao da ih imamo za bacanje, kakva će ta djeca biti kad narastu?
Vozimo sestru do bolnice da bude nekoliko dan na pedijatriji, mlađa je ispraća u suzama, a meni ostaje teret u grudima. Nema dalje, ovo je zlo. Koliko ovakvih obitelji ima u Srbiji, koliko bolesnih majki i očeva, koliko gladne dece, a koliko tajkuna, političara koji uživaju u blagostanju baš uzimajući od njih?!’, pita Maja Paunović,
piše “Jutarnji“.

0 komentari:

Objavi komentar