četvrtak, 26. travnja 2018.

Preliveni burek! Kod nas kažu: sve su pite pitice a burek je pitac. Ovaj jest.


Najbolji dojam ostavlja uz salatu od proljetnog mladog luka, a ja sam poslužila uz luk sa uljem i vegetom kiselom salatom i jogurtom. Kako ko voli neka izvoli.
SASTOJCI
Glavni sastojci
500 gr kora za pite( oko 10 listova)
Nadjev
500 gr mljevene junetine
2 kom luka
1 šaka peršinovog lista


nešto soli i papra
1 dl ulja
Preliv
2 dl jogurta
2 dl mineralne vode
4 kom jaja
malo soli

PRIPREMA
Pržiti sitno sjeckan luk na ulju. Dodati meso, posoliti i popapriti po ukusu.
Pržiti na jačoj vatri 10-15 minuta i povremeno miješati.
Obilato posuti sitno sjeckanim peršunom


U nauljen pleh staviti 2 kore pa posuti nadjevom. Može odmah i vruć nadjev
Potrošiti sav materijal i narezati na sitnije kocke
Preliti umućkanim jajima, jogurtom i mineralnom vodom.
Ostaviti oko 15 minuta da se preliv upije u proreze.
Peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
Reš pečeno ponovo narezati.
http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar