petak, 27. travnja 2018.

OMEKŠAVANJE MESA: OTKRIĆE GODINE!

Omekšavanje mesa
Sastojci  
2 pune kašike Sode bikarbone Dolcela
200 ml vode


500 gr mesa (pilećeg, goveđeg ili junećeg)

Priprema
U činiju srednje veličine staviti 2 kašike sode bikarbone (baking soda) i 2 decilitra vode na svakih pola kile mesa.
Kad sodu bikarbonu prelijete sa vodom, počeće da prska od reakcije. Ako se ništa ne dogodi, znači da je soda izvetrila i nećete postići željeni rezultat. Dakle, vreme je za novo pakovanje.


Meso iseckati na što manje parčiće. Staviti ga u činiju sa belom smesom i dobro izmešati, da svo meso bude natopljeno. Poklopiti činiju i staviti je u frižider da odstoji najmanje pola sata.
Oprati pod mlazom vode i osušiti papirnim obrusima.
Sve je spremno za pečenje/kuvanje/dinstanje, koje će sada biti skraćeno na četvrtinu vremena nego obično.
Pažnja: ako ne isperete meso JAKO dobro, celo jelo će biti gorko.
Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar