srijeda, 10. siječnja 2018.

Evo koji su najplodniji dani nakon menstruacije i kako ih najlakše prepoznati… Svaka žena treba da zna!!!

Posted by AFAN on siječnja 10, 2018 | No comments

Ovo bi svaka žena trebala da zna… Evo koji su najplodniji dani nakon menstruacije i kako ih preopznati:
1-3 dana nakon menstruacij…
Prvih dana nakon vašeg razdoblja poznat je kao suha faza. Ovaj period traje od 1-3 dana nakon menstruacije i naziva se još “suhi period”. Suhi je relativni izraz obzirom da ženski spolni organ nikada neće biti apsulutno suh jer su membrane ispunjene vlagom. Većina žena pokazuje osjećaj suhoće ili nedostatak klizanja pri brisanju.




4-6 dana nakon menstruacije
Kada se približite ovulaciji, tijelo počinje proizvoditi neplodnu sluznicu cerviksa. To se često naziva “ljepljiva” faza. Obično je bijel ili obojan u boji i tvori male ljepljive globuse. (Najbolji, pomalo slikovni opis povezan je s neznatno kuhanim bjelanjcima.) Osjećat će se ljepljivo ili želatinozno; ako želiš premjestiti male globuse između prstiju, ostat će netaknut.
7-9 dana od menstruacije




Tijekom ove faze, vaša cervikalna sluz će i dalje biti kremasta ili oblačna u boji. Osim toga, to će biti obilno i debelo i viskozno, ali ne i ljepljivo. To se smatra poluplodnim sluznicom cerviksa. Mnoge žene odluče inati odnos svaki drugi dan počevši od pojave ove kremaste sluznice mučnine.
10-14 dana nakon menstruacije
Za vaše najbolje šanse za začeće, vremenski odnos se podudara s ovom fazom. Kako vaše luteinizirajuće razine hormona porastu prije i tijekom ovulacije, vaša cervikalna sluz će postati jasna, obilna i izuzetno rastezljiva. Vaša cervikalna sluz bi trebao nalikovati jasnom, bijelom jajetu. Osjećat će se poput rastezljivog sluzi, lagano ljepljiv i bez mirisa. Ako ste htjeli, mogli biste ga protezati između prstiju barem centimetar, ako ne i više.
Što znači jasna cervikalna sluz? To znači da je vaše tijelo doseglo svoju glavnu plodnu pozornicu.

0 komentari:

Objavi komentar