Posted by AFAN on srpnja 25, 2017 | No comments
Sastojci
3 čaše šećera, 3 čaše brašna, 3 čaše jogurta, ¾ čaše ulja, 2 supene kašike kakaoa, 1 kesica sode bikarbone
300g malina, 4 kašike šećera, 1 vanilin šećer, gustin,
150-200g čokolade za kuvanje, 4 kašike šećera, 8 kašika mleka, 100g putera
Priprema
1.
Kora (za meru koristim čašu od pavlake)
Umutiti sastojke, sipati u podmazan pleh i peći oko 25 min na 180 stepeni. Proveriti čačkalicom da li je pečeno.
2.
Fil:
Maline i šećer rastopiti na laganoj vatri, dodati gustin (3 kašičice gustina razmutiti u nekom soku), mešati neprestano da se ne zgusne.
Premazati fil preko kore.
3.
Glazura:
Čokoladu, šećer i mleko rastopiti na blagoj vatri, mešati dok se ne dobije homogena masa.
Skloniti sa vatre i neprestano mešajući dodavati komadić po komadić putera.
Preliti glazuru preko kolača i ostaviti da se ohladi.
Posluživanje
Možete poslužiti uz kuglu sladoleda, malo šlaga ili solo, po vašem izboru.
Uvek možete napraviti i bez malina, u tom slučaju napravite retku glazuru da bi je kora upila i dobićete divan sočni kolač :)
0 komentari:
Objavi komentar