utorak, 5. lipnja 2018.

UŽAS KOJI JE ŠOKIRAO REGION: Otac ušao u kuću i tamo zatekao prizor koji će ga proganjati dok je živ!

Image result for UŽAS KOJI JE ŠOKIRAO REGION: Otac ušao u kuću i tamo zatekao prizor koji će ga proganjati dok je živ!
Tešanj je još u šoku nakon što je u automehaničarskoj radnji svoga oca poginuo Iso Kašibović (15), učenik devetog razreda Osnovne škole “Rešad Kadić”, kada je vozilo s dizalice palo na nesretnog dječaka.
Prema zvaničnim informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), tragedija se dogodila prije tri dana u 12.20 sati.
– Prilikom popravke havarisanog vozila u garaži smrtno je stradao I. K. iz Tešnja, koji je u 13 sati dovezen u Opću bolnicu Tešanj u pratnji roditelja – kažu iz MUP-a ZDK.
Dežurni ljekari tešanjske bolnice, nažalost, mogli su samo konstatirati smrt. Reporteri “Dnevnog avaza” posjetili su mjesto Bukva kod Tešnja, gdje su ih zatekli bolna tišina, šok i nevjerica. Ispred porodične kuće Kašibović zatekli su brojnu rodbinu, komšije i prijatelje, vidno shrvane od bola. Zbog prevelikog šoka roditelji, brat i sestra stradalog dječaka nisu bili u stanju govoriti.


Kako saznajemo, majka Fahira je pod sedativima i injekcijama. Još ne može prihvatiti činjenicu da je izgubila sina. Tetak dječaka, koji nije želio da mu spominjemo ime, ispričao nam je kako je otac Adem odvezao starijeg sina Ajdina na kontrolu u bolnicu, te skrenuo pažnju mlađem sinu da ne ulazi u radnju.
– Rekao mu je da ne ulazi u radnju i ništa ne dira. Ali, eto… Desilo se. Allah, dž. š., je tako htio – kaže nam vidno potresen tetak dječaka.
Ni on ne može povjerovati da mladog Ise nema te da ga neće ugledati u avliji kuće. Niko ne zna kako je tačno došlo do ove nezapamćene tragedije u Tešnju.
– Automobil je bio na klocnama. On je ušao u radnju, ali kako je pao auto još ne znamo – kaže nam tetak.
Kako saznajemo od komšija koje su nas zamolile za anonimnost, mladić je, navodno, nešto dirao oko dizalice, nakon čega je automobil pao na glavu i grudni koš dječaka. Cijeli prizor zatekao je otac, koji je doživio šok.


Emotivna poruka
Dijete je sa suprugom odmah stavio u vozilo i odvezao u Opću bolnicu, ali ljekari su, nažalost, ustanovili da je dijete dovezeno mrtvo. Ova tragična vijest pogodila je i Jasenku Mustafić-Alić, razrednicu stradalog dječaka, koja je napisala emotivnu poruku na društvenoj mreži Facebook.
– Ne znam kako ući u učionicu i vidjeti njegovo prazno mjesto – napisala je razrednica.
Volio automobile
Nedžad Hasanbašić, prijatelj nastradalog dječaka, također je u šoku. Kako je ispričao, družio se sa stradalim Isom i njegovim bratom Ajdinom.
– To je zaista porodica o kojoj imam samo riječi hvale. Niko ne može vjerovati da se ovo dogodilo. Strašno. Sve nas je pogodilo – kaže Hasanbašić, dodajući da je poginuli Iso volio automobile.

0 komentari:

Objavi komentar