ponedjeljak, 4. lipnja 2018.

U MAŠINU ZA VEŠ UBACITE BIBER: trik koji će vas oduševiti kada vidite rezultat

Posted by AFAN on lipnja 04, 2018 | No comments
U mašinu za veš ubacite biber: trik koji će vas oduševiti  kada vidite rezultat
Ovi savjeti će vam tako dobro  doći ukoliko vam se odjeća pohabala . Da vratite odjeći stari sjaj i da izgleda kao da je tek kupljena  iskoristite jedan od ovih trikova .Dodajte  jednu kašikicu mljevenog crnog bibera u  mašinu  za veš zajedno sa deteržentom za pranje. Biber stavite direktno u bubanj mašine, a ne u odjeljak za deterdžent i uključite na  hladno pranje. Biber će djelovati kao šmirgla i ukloniti ostatke sapunice sa odjeće.


Može vam pomoći i so. Samo sipajte nekoliko kašičica morske soli u mašinu za pranje veša, i dobit ćete isti efekat. Na ovaj način ćete spriječiti da se sapunica zalijepi na vlakna odjeće,tako da će odma zablistati u punom sjaju.
Sirće – je pravo sredstvo ukoliko želite da uklonite štetne ostatke sapuna. Istovremeno djeluje  kao prirodni omekšivač tako  da će vam odjeća biit  još mekša na dodir. Kada uključite mašinu , prije dodajte šolju sirćeta, i ne brinite, miris će da nestane kada se odjeća osuši.


Na kraju ali ne najmanje vrijedan je limun.Kao alternativu, dodajte sok od limuna. Ovaj tako  moćni sok će vratiti u život čak i odjeći koja je najviše izblijedila.

0 komentari:

Objavi komentar