subota, 9. lipnja 2018.

SLADOLED TORTA OD MALINA


Sastojci
Podloga: 200 gr integralnog keksa sa maslacem ( digestive )
50 putera ( rastopiti )
Fil: 400 gr krem sir ( maskarponea, philadelphia )
200 ml slatke pavlake ( izmiksati u slag )
200 gr bele cokolade ( rastopiti )


150 gr smrznuti malina ( odmrznuti )
100 gr secera
6 kasika soka ( od ocedjeni smrznuti malina )
2 lista zelatina
150 gr svezi malina

Priprema
Pripremiti okrugli kalup za torte ( 20 cm )
Izvagati sve sastojke koji su nam potrebni za pripremu cheesecake.
Rastopiti maslac na pari.
Rastipiti belu cokoladu na pari.
Umociti zelatinu u hladnu vodu da omeksa ( 5-10 min ).
Izmiksati slatko vrhnje u slag i ostavoiti sa strane.
Samleti kekse i potom ih pomesati sa rastopljenim puterom. Utisnuti u dno kalupa. Ostaviti sa strane.
6 zlica soka od malina zagrevati tek toliko da istopimo zelatinu. Ukloniti sa vatre i dodati ocedjenu zelatinu. Promesati da se zelatina rastopi u soku. Ukloniti sa strane.


Krem sir sobne temperature i secer izmiksati tek toliko da se poveze. Umiksati odmrznute maline ( 150 gr ), rastopljeni zelatin, rastopljenu cokoladu i na kraju umesati slag od saltkog vrhnja.
Dobiveni krem istresti na podlogu od keksa. Poravnati. Ostaviti u zamrzivac na 2 sata.
Izvaditi iz zamrzivaca posle 2 sata. Posle cuvati u frizideru. Ko nema zamrzivac moze i u hladnajk/frizider da se ohladi na nekoliko sati.
Cheesecake dekorisati svezim malinama.

0 komentari:

Objavi komentar