utorak, 12. lipnja 2018.

RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR ZBOG KOGA ĆETE ZABORAVITI NA MESNO PEČENJE

 Krumpir
Pečeni krumpir iz pećnice nedjeljna je klasika koja se obično služi uz mesno pečenje u većini hrvatskih domaćinstava.
Uz par trikova i nekoliko svježih začina iz ove ponizne namirnice moguće je izvući gastronomski maksimum u kojem će uživati sva osjetila.
Sastojci:
6 srednjih krumpira
75 ml maslinovog ulja
5 češnja češnjaka


1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
morska sol i papar po želji
malo peršina za ukras

Priprema: 
1. Zagrijte lim za pečenje krumpira u pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice.
2. Ogulite krumpir za to vrijeme (najfiniji je onaj lički, ali možete upotrijebiti i sve ostale vrste s visokim postotkom škroba).



3. Svaki krumpir narežite na četiri jednaka dijela. Krumpire stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci.
4. Krumpir u tavi premjestite u pećnicu, te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stupnjeva Celzija.
5. Poslužite vruće krumpire s nešto svježe nasjeckanog peršina. Dobar tek!

0 komentari:

Objavi komentar