nedjelja, 10. lipnja 2018.

PRAVI TURSKI SUTLIJAŠ – Nikada u zivotu nisam probala bolji sutlijaš…


Sastojci
– 6 solja za mleko vode
– 2 solje pirinac
– 3 solje mleka


– 15 s.k. secera
– 2 vanilin secer
– 1 puding vanile
– cimet ako volite

Priprema
Stavite vodu da vri,pa kad zavri,dodajte pirinac i mesajte da ne zagori.
Kad je skoro gotov,dodajte mleko,secer i vanilin secer.


Pre nego sto bi izvadili,no jos uvek da bude redak, dodajte promesan sa malo mleka puding.Kratko vratite na ringlu da udari jedan kljuc i to je to….
Vreli sutlijas stavite u mokre posudice,ako volite odozgo stavite cimeta(kanelu)ako ne lepo mirise na vanilu i bez njega.
Moze se dodati i suvo grozdje,izvorni recept je sa njim,a moj je bez njega…
Izvor: coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar