utorak, 12. lipnja 2018.

PLAZMA TORTA SA MALINAMA KOJU JEDNOSTAVNO MORATE PROBATI

Posted by AFAN on lipnja 12, 2018 | No comments

Priprema kora
Sastojci:
Za kore:
18 belanaca
21 kašika šećera
15 kašika mlevenog plazma keksa
6 kašika brašna
Za fil I:
18 žumanaca
350 g + 2 kašike šećera
1 vanilin šećer


2.5 dl mleka
1 puding ukusa vanile
250 g margarina
125 g putera
300 g mlevenog plazma keksa
Za fil II i dekoraciju :
250 g šlaga u prahu
3-4 dl kisele vode
(ili 3-4 dl slatke pavlake)
300-500 g malina (po ukusu)
Priprema fila I

Priprema:
Kore:
1. Ulupajte 6 belanaca u čvrst šam, pa dodajte 7 kašika šećera i još miksajte.Umešajte 5 kašika ml.plazme i 2 kašike brašna, a potom dobijenu smesu sipajte u papirom za pečenje postavljen pravougaoni pleh ( moj je 22x32cm) i poravnajte.
2. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 ° C oko 15 minuta.Na isti način od preostalog materijala pripremite još dve kore.
Fil I:


1. Umutite žumanca sa 350 g šećera i vanilin šećerom i skuvajte ih na pari ili u mikrotalasnoj( postupak objašnjen ovde).
2. Posebno skuvajte puding od vanile u mleku sa 2 kašike šećera i ostavite da se hladi.
3. Penasto umućene puter i margarin sastavite prvo sa pudingom, a zatim i sa ohlađenim žumancima.
4. Na kraju filu dodajte mlevenu plazmu i izmešajte.
Postupak filovanja
Finalni postupak:
1. Pripremite šlag sa kiselom vodom ili ulupajte slatku pavlaku, već prema ukusu.
2. Prvu koru premažite polovinom fila I, poređajte polovinu malina, nanesite sloj šlaga, a potom stavite drugu koru i ponovite postupak filovanja  drugom polovinom fila I, malina i šlagom. Slaganje završite trećom korom.
3. Rashlađenu tortu dekorišite preostalim šlagom.
NAPOMENA: Torta se može prekriti i dekor masom ("fondanom").

0 komentari:

Objavi komentar