petak, 29. lipnja 2018.

OVAKO UKUSAN GULAŠ DUGO NISAM PROBALA


Sastojci
50 g putera
1 crni luk (100 g)
4 cena bjelog luka
600 g govedjeg mesa (na kocke sjecenog)
1 mrkva (70 g)


80 g sitno sjeckanih rajcica
1 kg krompira
1 l vrele vode
Vegeta,kurkuma,persun
paprika,oregano,biber

Priprema


U vecoj serpi zagrijati puter da se istopi pa mu dodati meso,odmah ga zaciniti sa vegetom i mjesati dobro par minuta da se fino uprzi.
Nakon 10-tak minuta dodati rajcice,sitno sjeceni crni i bjeli luk,kao i mrkvu,dobro izmjesati i pustiti da se krcka uz povremeno dodavanje vode (ne sve odjednom).
Pustiti tako da se kuha najmanje 30 minuta.
Dodati sad krompir sjecen na kocke dobro izmjesati,zaciniti sa svim zacnima po ukusu,usuti svu preostalu tekucinu i kuhati dok sve fino ne omeksa.
Moze se po ukusu dodati 1 mala soljica rize i povecati tekucinu onda za jos 200 ml.

0 komentari:

Objavi komentar