petak, 1. lipnja 2018.

GOTOVO ZA 20 MIN...A PREUKUSNO!!!!


Sastojci
Voćna kaša
500 g malina
200 g šećera
Podloga


300 g mljevene Plazme
100 g putera
2 kašike šećera
1 kašikica cimeta
Kremasti dio
500 ml biljnog vrhnja za šlag
250 g šećera u prahu
400 g Vajkrema

Priprema
Maline i šećer kuhati 20 tak min, da postane voćna kaša i ostaviti da ohladi.
Istopiti puter. Pomiješati mljevenu Plazmu, šećer i cimet sa puterom i utisnuti u kalup. Ostaviti u frižider.
Umutiti dobro ohlađeno vrhnje u šlag da bude čvrsto. Dodati šećer u prahu i vajkrem i još kratko umutiti (Ne predugo jer se može desiti da smjesa bude prečvrsta), i podijeliti smjesu na dva dijela.


Prvi dio smjese nanijeti na podlogu.
U drugi dio smjese dodati voćnu kašu i promiješati mikserom par puta, nanijeti na prethodni sloj. Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noći. Po želji ukrasiti svježim malinama ili na neki drugi način.
Posluživanje
Pravila sam is a borovnicama i kupinama, bude također super. Može i bilo koji drugi kremni sir, ja koristim Vajkrem jer tako sam prvi put kad sam dobila recept radila, i vjerovatno navika.

0 komentari:

Objavi komentar