nedjelja, 24. lipnja 2018.

FRANCUSKI GULAŠ....SPECIJALITET KOJEG SVI ZAVOLE NA PRVU KAŠIKU


Ko voli makarone sa dosta mesa i povrća, može i sam u svojoj kuhinji da oseti miris i ukus Korzike spremajući ovo fantastično mediteransko jelo!
Sastojci:
300 g svinjske krtine,
250 g makarona,
3 paradajza,
600 g goveđe krtine,


100 g dimljene slanine,
100 g sira,
100 g parmezana,
1 glavica luka,
4 čena belog luka,
150 ml belog vina,
mleveni beli biber,
peršun,
ulje,
so,
mleveni crni biber

Priprema:


Makarone skuvati u posoljenoj vodi. U tiganju sa zagrejanim uljem pržiti parčiće goveđeg i svinjskog mesa. Dodati sitno seckani luk i beli luk, slaninu isečenu na duge tanke liske i parčiće isceđenog paradajza. Naliti oko 800 ml vode, dodati belo vino, posoliti, pobiberiti, poklopiti i ostaviti da se kuva 2 sata.
Skuvane makarone isprati hladnom vodom. Sadržaj tiganja sa mesom i povrćem presuti u keramički sud, dodati makarone, narendati sir i pobiberiti. Posuti sitno seckanim peršunom, pobiberiti belim biberom, dodati preostali sadržaj tiganja i preostale makarone. Posuti rendanim parmezanom i peći 30 minuta na 200 stepeni.

0 komentari:

Objavi komentar