utorak, 26. lipnja 2018.

FERRERO ROCHER ROLADA: GOTOVA ZA 13 MINUTA


Sastojci:
Biskvit
    6 manjih jaja
    100gr šećera
    25gr kakaa


    2 žlice gustina
    180gr čokolade ( iznad 50% kakaa )
    2 žlice vruće vode

Priprema
    Zagrijte pećnicu na 180C. Lim ( onaj od pećnice ) prekrijte papirom za pečenje.
    Odvojite žumanjke i bjelanjke.
    Čokoladu otopite na pari.
    Bjelanjke istucite u snijeg

   
Miksajte žumanjke sa šećerom dok ne postanu gusti i blijedi. Prosijte kakao i gustin, pa dodajte otopljenu čokoladu i miksajte dok se ne sjedini. Dodajte 2 žlice vruće vode.
    I na kraju snijeg od bjelanjaka nježno umiješajte sa spatulom dok smjesa ne postane jednolična.
    Razmažite smjesu preko papira za pečenje.
    Pecite 13 minuta.
    Pripremite vlažnu krpu dok se biskvit peče.
    Kada biskvit izvadite iz pećnice posipajte ga kakaom pa prebacite na vlažnu krpu, na krpu stavite onu stranu na kojoj je papir za pečenje, pa zarolajte i omotajte krpom.

0 komentari:

Objavi komentar