utorak, 29. svibnja 2018.

TIRAMISU SA JAGODAMA...RECEPT ZLATA VRIJEDAN


Sastojci  
500 g jagoda
120 g šećera u prahu
500 g sira mascarpone


1 limun - ocijeđeni sok
400 ml ocijeđenog soka naranče (može i kupovni)
300 ml slatkog vrhnja
300 g piškota

Priprema
Jagode operite, očisite, i narežite na komadiće. Posipajte ih s 50 g šećera u prahu, lagano promiješajte i ostavite sa strane.
Mascarpone sir dobro promiješajte sa 70 g šećera u prahu i ocijeđenim sokom jednog limuna.


Istucite slatko vrhnje pa i njega dodajte u mascarpone sir.
Trećinu pripremljene kreme odvojite u zasebnu posudu jer će vam trebati za ukrašavanje gotovo kolača. U veći dio dodajte jagode.
Slažite red piškota namočenih u narančin sok, premažite kremom od mascarpona i jagoda. Preko kreme ponovo slažite red piškota te vrh kolača i sve stranice obložite prethodno odvojenom bijelom kremom.
Posluživanje
Kolač odrežite na kocke te ukrasite po želji i dobro ohladite.

0 komentari:

Objavi komentar