srijeda, 16. svibnja 2018.

SOČNI KOLAČ SA JAGODAMA...VIŠE PUTA ISPROBAN I UVEK USPIJE


Sastojci
Biskvit
4 jaja
4 žlice šećera
2 žlice brašna
2 žlice gustina
na vrh noža praška za pecivo
naribana korica jednog limuna
1 vanilin šećer
Krema




3 jaja
5 žlica šećera
2 dl mlijeka
1 žlica gustina
1 vrećica želatine ili 6 listova
4 dl slatkog vrhnja
i još potrebno
1 dl soka za namočiti biskvit (juice)
70-80 dag jagoda
2 crvena preljeva za torte

Priprema
Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati ostale sastojke, a na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Izliti u tepsiju 25×30, peći oko 20-tak min.Pečen biskvit natopiti sa voćnim sokom.




Za kremu umiješati žumanjke, šećer, gustin i mlijeko, te skuhati na pari.
U vruće dodati pripremljenu želatinu, pa također u vruće snijeg od 3 bjelanjka.
U ohlađenu kremu dodati tučeno slatko vrhnje.
Na biskvit posložiti polovice jagoda sa malim razmacima, prekriti kremom, pa opet posložiti jagode izrezane na kolutiće.
Preliti sa crvenim preljevom i ostaviti da se dobro ohladi.
U originalnom receptu se biskvit premaže marmeladom pa tek onda jagode, ja taj dio preskačem a vi po želji :)

0 komentari:

Objavi komentar