četvrtak, 17. svibnja 2018.

MEKANA MAKEDONSKA POGAČA…Iz jedne staaare Jugoslavenske kuharice.


Sastojci
150 gr ovčjeg mladog sira (može kravlji)
3 jaja
1 šalica kiselog mlijeka (oko 2dl)




1 šalica ulja
1 prašak za pecivo
1 žličica soli
15 žlica brašna (oko 300 gr)
masnoća za pekač, ili papir za pečenje

Priprema
U brašno umješajte prašak, sol, te izmrvite sir.
Dodajte jaja (ako nemate prašak za pecivo, dodajte jaje više), zatim ulje, kiselo mlijeko (tekući jogurt). Sve umijeste u žitku kašu.
Izlijte u pekač i malo potresite da se lijepo rasporedi.




Pecite na 200 C oko 30-35 minute, probajte čačkalicom.
Varijante, možete nasjeckati unutra bosiljak, ružmarin, suhe rajčice, čili paričicu …
Posluživanje
Dobra je topla ili hladana, sama, uz slatko, slano, uz variva čašu kiselog mlijeka…

0 komentari:

Objavi komentar