ponedjeljak, 28. svibnja 2018.

LEDENE KIFLICE...OVO SU JEDNE OD NAJFINIH KIFLICA KOJE SAM U ŽIVOTU PROBALA


Zaista nemam reči kojima bih vam dočarala ukus ovih kiflica ili "frcoklica"...Meni su slične salčićima ali i imaju neki svoj softani ukus.
Potrebno je:
750 -800 g mekog brasna,
20 g svezeg kvasca,
oko 1 dl mleka,


250 g maslaca,
3 zumanceta
Za premazivanje i posipanje:
1 belance,
kristal secer

Priprema:
Kvasac razmutiti sa kašikicom šećera i brašna u 1dcl toplog mleka.Ostaviti da naraste.
Maslac usitniti.


Dodati žumancai penasto umutiti.
Dodati kvasac .
Dodati brasno.Zamesiti testo.
Uviti u foliju i ostaviti u frizideru preko noći.
Sutra dan podeliti ga ravnomerno.
Oklagijom razviti.
Premazati belancetom posuti šećerom.
Uviti kiflice.
Peći na 200C. oko 15-20min
Voditi računa da se ne prepeku previše.

0 komentari:

Objavi komentar