petak, 18. svibnja 2018.

JAGODE, KEKS….FIN, NJEŽAN KREMAST DESERT U ČAŠI SA JOGURTOM , VRHNJEM I KEKSOM.

jagode-keks-7985538e02fc542f5fc7247ce8f29bbf_view_l
Sastojci
10+3 kom okruglog keksa sa zobenim pahuljicama
250 ml slatkog vrhnja za šlag
180 g kiselog vrhnja ili milerama
150 g čvrstog jogurta




250 g jagoda ili drugog voća
1’5 vž šečera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela

Priprema
Jagode oprati i narezati na komadiče, nekoliko jagoda ostaviti cjelih za na vrhu deserta.
Vrhnje izmiksati u šlag. Pomješati jogurt, kiselo vrhnje i šečer( ja sam ovaj put stavila mješavinu šečera i kokosovog brašna- fino mljevenog). Dodati šlag i ručno izmješati.




Pripremiti čaše. Meni je izašlo 5 komada. Na dno čaše staviti jedan keks, veliku žlicu kreme, narezane jagode, i opet jedan keks, jednu žlicu kreme, posuti sa nadrobljenim keksom i staviti cjele jagode.
Ako imate strpljenja čekati staviti u hladnjak na hlađenje, ako ne….
Posluživanje
Poslužiti rashlađeno.

0 komentari:

Objavi komentar