petak, 18. svibnja 2018.

BRZI SLADOLED - za 15 minuta gotovo ! Morate probati !


Sladoled bez jaja, brzo se sprema a ukus mu je odličan :)
Sastojci 6 osoba
    500 ml slatke mlečne pavlake
    100 g šećera u prahu




    200 ml kisele pavlake s 20% mm
    200 g mlečne čokolade

Priprema
Pavlaku dobro rashladiti u frižideru, istresti sadržaj u duboku posudu za mućenje i mikserom umutiti do čvrstog šlaga. Dodati šečer i kiselu pavlaku i samo kratko umutiti da se sve sjedini, a da vam šlag ostane čvrst. Preteranim mućenjem možete dobiti buter!
Čokoladu otopiti na pari, malo prohladiti i sjediniti sa šlagom.




Sladoled razliti u dublju širu posudu i staviti u zamrzivač. Povremeno promešati da se lepo zaledi celom površinom. Od ove smese možete praviti sladoled po želji: voćni, rum, lešnik, vanila i dr.
Kod nas je čokoladni jer ga najviše volimo.
Koristila sam Imlekovu kravica pavlaku koja je bez šećera i zato sam stavila 100 g šećera u prahu.
Ako je vaša pavlaka zasladjena, nakon dodatka kisele pavlake probajte umućenu pavlaku i po želji došećerite.
Posluživanje
Poslužiti sladoled u kornetu ili posudi i uživati :)
izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar