ponedjeljak, 23. travnja 2018.

KREMASTE PARIŠKE VANILIN KIFLICE! LAGANO SE NAPRAVI, IAKO NE IZGLEDA TAKO…


SASTOJCI:
dizano tijesto:
    1/2 kg brašna
    2 žličice suhog kvasca
    7 dag šećera
    kašikica soli
    2 dl mlijeka

 
 1  jaje
    10 dag maslaca, sobne temperature
NADJEV:
    gušći puding od vanilije
    marmelada , nutella
premaz:
    1 žutanjak
    listići badema, prženi lješnjaci ili krupni šećer za posip

PRIPREMA:
Od svih sastojaka za tijesto, osim maslaca, zamijesite tijesto i pustite da odstoji dok mu se volumen ne udvostruči. Istresite ga na dasku, premažite maslacem i presavinite nekoliko puta. Pustite da ostoji još oko pola sata. Podijelite ga na 15 komada. Svaki razvaljajte na ovalni oblik, pola tog ovala razvaljajte , a pola razrežite nožem na duge trake.


Stavite filu na gornji dio, preklopite, pritisnite prstima da nadjev ne iscuri i zamotajte sve skupa, pazeći da se trake tijesta poslože uredno. Premažite kiflice umućenim jajem i pospite listićima badema, sjeckanim prženim lješnjacima ili krupnim šećerom. Pustite da se još malo dignu u plehu, na papiru za pečenje. Pecite na 180°C dok lijepo ne porumene.
Posluživanje:
Nadjevala sam ih marmeladom od gorkih naranči, te tvrđim pudingom od vanilije. Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar