subota, 21. travnja 2018.

ČOKOLADNI KOLAČ BEZ PEČENJA


Sastojci
1 pakovanje Rozen kora
750 ml mlijeka
200 gr Šećera ( kristal)
40 gr kakaa u prahu Dolcela
40 gr Gussnela Dolcela (gustina)


1 Vanilin šećer Dolcela
2 žlice ruma
125 gr margarina
125 gr čokolade crne za kuhanje
Glazura od čokolade:
200 gr čokolade crne za kuhanje
6 žlica suncokretova ulja

Priprema
Šećer,  kakao, gustin, vanili šećer promiješati sa malo mlijeka.
Ostatak mlijeka staviti kuhati.
Kada zakuha smanjiti vatru i umiješati smijesu i kuhati dok ne postane gusto.


Umiješati rum, margarin i čokoladu isjeckanu na kockice i miješati dok se ne rastope.
Dok je smjesa topla filovati kore, 3 – 4 žlice na svaku koru. Filovati i slagati kore sve dok ih sve ne potrošimo. Zadnju koru ostaviti ne namazanu. Kolač prekriti plastičnom folijom i pritisnuti sa daskom za rezanje ili nečim takvim i ostaviti da se hladi preko noći ili par sati.
Preliti glazurom od čokolade.
Glazura od čokolade
Čokoladu iskidanu na kockice zajedno sa uljem ugrijati u mikrovalnoj ili na laganoj vatri i izmiješati u glatku masu. Preliti preko kolača i ostaviti da se glazura stisne.
Ako se glazura hladila u hladnjaku ostaviti na sobnoj temperaturi oko 15 minuta prije rezanja kolača.

0 komentari:

Objavi komentar